alonganaz

Melayu Bukan Bodoh Pt.1

In Sindiran on April 27, 2010 at 2:39 pm

Melayukah kita..?
Jika hanya pada wajah..
Jika hanya pada mata..
Jika hanya pada warna kulit.

Melayukah kita jika hanya melihat keris sebagai senjata..?
Jika hanya sekdar nama sehingga mereka tersenyum..
Bertanya, itukah Melayu yang berbudi bahasa.

Melayukah kita..?
Jika hanya pada kata2..?
Tetapi dalam dirinya penuh kepalsuan.

Masa berganjak sejarah bertukar..
Benarkah Melayu itu bangsa yang bijaksana..?

– Long Anaz Khalif Segitiga Emas Z Bersatu –

  1. sangat setuju melayu bukan lemah but mudah terpedaya. and aku ada menegur so called member pasal gambar minum beer and sekarang dia mengeluarkan kenyataan aku ni baik sangat lah inilah itulah apa pendapat kau bro?

    • Biasalah tu fahim..pendapat dia jer betul orang lain tak. Budaya timur kan ‘ ketinggalan ‘.. budaya barat jer yang ‘ advance ‘..hehe aku suka bila ko komen.

  2. mana ko dpt gambo2 ni haha gempak longg..
    melayu teruk skrg. sedih aku

    tugas aku ni nak ubah semuanya di masa depan

  3. walaupun berapa org je melayu ni yg ada kesedaran tp xpe perjuangan kena jalan trus.

    mmg cam haram haha
    apalg gambo ke 2 xbole blah byk jumpa kt ioi mall camtu wkwk (tmpat lepak aku)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: