alonganaz

Kaki Extend

In Sindiran on April 22, 2010 at 2:10 pm

Nampaknya hajat aku nak drop subject kat kolej tadi tergendala lagi sebab lecturer aku tu entah hilang ke mana pulak. Itu lah bahana waktu 1st sem dulu aku lupa nak drop subject jadi sekarang kan dah susah. Aku dah grad 2008 tapi sampai hari ni aku belum ada transkrip sebab lupa drop subjek pengajian bahasa kebangsaan.

Masa aku tengah kebengangan tadi aku ternampak seorang kawan lama aku yang dah tak berapa rapat kat kolej tu. Disebabkan dia dah nampak aku jadi aku pun tegur jer sedangkan hakikatnya aku malas nak tegur sesiapa waktu tu. Aku ingatkan dia dah habis rupa2 nya dia masih kat kolej tu sebab banyak subjek yang tak habis. Erk agak terkejut aku pasal dia orang lama kat situ pasal waktu aku amik SPM pun dia dah daftar jadi student kat kolej tu.

Bila aku tanya kenapa tak habis2 dia cakap banyak extend. Memang betul la apa yang bermain dalam fikiran aku tadi. Bagi aku kalau extend 2-3 sem agak ok tapi apa kejadahnya extend 7-8 sem..? Alasannya ‘ ala kalau aku habis awal pun sekarang susah dapat kerja jugak ‘. Haha padahal yang menyebabkan dia extend adalah sebab dah tua pun sibuk main game pc, enjoi tak hingat sampaikan hari biasa dan hari minggu tak ada beza, kaki komik dan sebagainya.

Dulu waktu aku belajar ada jugak aku lepak dengan kaki extend ni pasal walaupun diorang agak menjengkelkan tapi mereka seorang ‘problem solver’ yang baik, tidak sombong, tahu selok belok kolej, tokan barang dan sebagainya.

Hadoi la kalau mahu kenal mat extend ni bukan susah pun.. tengok ajer kad matrik dia. Kalau tak sama muka dalam kad matrik dengan muka sekarang, memang dia kaki extend la tu..hahaha. Lepas tu kad matrik pun dah tukar jadi kaler kuning dan lusuh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: