alonganaz

Lagu Tidur

In Peribadi on April 20, 2010 at 5:20 pm

Sebelum tidur masing2 akan ada aktiviti sendiri termasuklah aku. Kadang2 ada kawan aku kena cari rokok hisap sebatang baru tidur. Mana kaki buku akan cari buku dan yang lebih ekstrem akan kecai daun ganja..haha. Banyak juga yang kalau nak tido terus tidur tanpa banyak bunyi.

Macam aku akan ada 1 lagu wajib yang aku kena dengar sebelum tidur iaitu lagu dari penyanyi Hawaii, iaitu Israel kamakawiwo iaitu Somewhere Over The Rainbow. Ikut mood la kadang2 lagu nasyid pun aku dengar. Aku suka dengan petikan gitar kecik yang entah apa nama dia tu (ukulele kot) dengan suara dia yang kecik dan nyaman walaupun badan besar macam gajah.

Tapi Israel Kamakiwo ni dah ‘arwah’ pada 26 Jun 1997. Kalau aku jalan jauh ataupun bercuti lagu ni jugak aku suka dengar.. Lagu ni popular kot pernah jadi soundtrack dalam one of the favourite movie aku iaitu 50 First Dates.

Gud Nite..!

Someway over the rainbow way up high
And the dreams that you dream of
Once in a lullaby
Somewhere over the rainbow
Blue birds fly
Dreams really come true
Someday I’ll wish upon a star
Wake up where the clouds are far behind me
Where troubles melt like far behind
Where trouble melt like lemon drops
High above the chimmey tops that where u’ll find me
Somewhere over the rainbow
And the dreams that you dare..

hahah whateva lah..!

Israel Kamakkiwanam (aku tak ingat nak eja..hehe)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: