alonganaz

Dzhennet Abdurakhmanova

In Islam, Perjuangan on April 3, 2010 at 9:49 pm

Inilah wajah wanita yang melancarkan serangan berani mati yang telah membunuh ramai orang awam di stesen keretapi bawah tanah di Rusia baru2 ini.Gambar lelaki di sebelahnya ini adalah gambar suaminya,  Umalat Magomedov yang mati kerana pertempuran dengan tentera Rusia tahun lepas.

Selepas kematian suaminya, Dzehennet telah bersumpah untuk membalas dendam keatas kerajaan Rusia.Malah dia juga menganggotai sebuah kumpulan yang dinamakan ‘black widow’ iaitu kumpulan balu yang suami mereka mati kerana perjuangan membebaskan wilayah mereka dri kerajaan Rusia.

Dari sisi negatif dia nampak bersalah kerana membunuh manusia yang tidak bersalah tetapi dalam sisi positifnya dia adalah seorang yang berani kerana dalam usia 17 tahun dia sanggup utnuk memikul tanggungjawab yang besar.

Fikirkanlah..

Sabda Rasulullah SAW :

Barangsiapa memohon Allah mati syahid dengan sebenar2nya, niscaya Allah akan menyampaikan rohnya ke tingkatan para syuhada sekalipun ia mati di atas tempat tidurnya.

Ya Allah ya tuhanku jadikanlah kami pejuang Fisabilillah dengan harta dan jiwa raga kami semata-mata untuk memperoleh keredhaanmu dengan kurnia dan kemurahanMu.Ya Allah tuhan yang Maha Pengasih dan Penyayang.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: