alonganaz

Kegelapan Malam

In Peribadi on October 21, 2009 at 5:36 pm

Bila kita berbicara tentang suasana malam..akan tergambar suasana yang sunyi dan gelap gelita sehingga kadangakala timbul imaginasi atau bayangan yang menakutkan.Kenapa tidak diubah mentaliti kita itu kepada tanggapan yang mengatakan suasana malam itu mendamaikan.

Kenapa harus memikirkan tentang sesuatu yang boleh menimbulkan ketakutan berbanding dari mencari kedamaian dimalam yang gelap.Lebih teruk apabila ada anak muda menjadikan kegelapan malam untuk melakukan aktiviti mencari hantu..suatu aktiviti yang langsung tidak berfaedah angkara pengaruh Uncle Seekers.Kononnya untuk mencari bukti kewujudan alam ghaib..atau tunjuk berani.

Patutnya dalam kegelapan malam ni kita mencari kedamaian.Lihat sahaja ruang angkasa lebih jelas dan lebih indah dilihat berbanding pandangan yang menyilaukan disiang hari.Nampakkah kita langit yang biru atau kerlipan bintang disiang hari..? Dan kesunyian malam tak harus dijadikan alasan menakutkan..sepatutnya kesunyian malam memberi masa untuk kita berfikir dalam suasana yang tenang.

Jika terlalu memikirkan tentang hantu atau setan..sampai bila pun kita akan takut dengan suasana dan kegelapan malam sedangkan malam itu lebih indah dari siang.Mentaliti..

*Post on 1.34am 22Oct2009*

Wishing Star

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: