alonganaz

Pelakon Dihadapan Rakyat

In Politik on October 7, 2009 at 2:30 am

Sekarang ni apabila buka sahaja suratkhabar akan ada berita tentang pilihanraya kecil yang sedang berlangsung di Bagan Pinang.Waktu ni adalah waktu untuk berkempen bagi setiap wakil rakyat yang bertanding.Maka akan dipanggil seluruh media massa milik kerajaan ataupun pembangkang untuk mengemaskini setiap pergerakan mereka terutamanya kempen dari rumah ke rumah.

Antaranya ialah melawat rumah ke rumah di kawasan pengundi kononnya untuk beramah mesra dengan penduduk tempatan.Kadangkala mereka akan lepak di kedai kopi kononnya turun ke padang untuk mengetahui masalah penduduk setempat.

Inilah dia pelakon terbaik dikalangan ahli politik..walaupun tidak semua tetapi kebanyakannya begitu.Malah penyertaan aku didalam Pemuda UMNO sekarang ni membuatkan aku banyak mendengar cerita mengenai perkara seperti ini dari orang lama dalam parti sendiri.Apabila berlaku pilihanraya semua masalah kebajikan rakyat diambil tahu..malah dipanggil pula media untuk menghebahkan kebaikan mereka yang bagi aku biasa2 dan sudah memang tanggungjawab seorang pemimpin.

Janganlah memperbodohkan rakyat..sebab rakyat makin bijak bukan semakin bodoh.Carilah suatu mekanisma atau strategi lain yang boleh memenangi hati rakyat..bukan hanya menderma beras dan kain batik apabila hanya tibanya pilihanraya.Kebaikan yang ditonjolkan pun bukan sepatutnya semata2 hanya semasa di pilihanraya..apa da..! Para wakil rakyat seperti ini sepatutnya dianugerahkan pencalonan kategori pelakon terbaik semasa anugerah bintang popular.Heh.

Kategori Anugerah Pelakon Terbaik adalah...

Advertisements
  1. miss tun mahathir so much!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: