alonganaz

Hiburan Kaum Cina dan India Malaysia

In Kehidupan on October 7, 2009 at 7:07 am

Semasa aku tengah membelek harian kosmo pagi tadi aku terbaca tentang penyanyi yang juga bekas ratu cantik Malaysia..Soo Wincci (gambar bawah) tentang agak susah bagi penyanyi Cina di Malaysia hendak cari makan.Ini katanya orang kita lebih suka mendengar hiburan dari luar.

Ada benarnya juga kata dia..drama dan filem Cina atau India di Malaysia agak susah diterima di Malaysia terutamanya oleh orang Melayu.Sebagai seorang rakyat yang prihatin dengan kehidupan berbilang bangsa di Malaysia..aku nak cadangkan kita sepatutnya sudah harus menerima produk tempatan dalam industri hiburan dengan hati terbuka.

Kalau industri hiburan tempatan berkembang..bukankah nama Malaysia juga akan naik..? Malah melalui penerimaan terhadap sesuatu yang asing bagi kita akan membolehkan kita mengenali cara hidup dan budaya selain dari kita.Antara drama Cina yang aku minat adalah ‘My Kampong Days’ yang sedang ditayangkan di Ntv7..Lagipun muak juga asyik tengok drama Melayu jer.Tak habis2 kisah datok dan datin yang dah tua nak mampos tapi hidup penuh glamor.

Haha.

Nak ayat..? Sori..i dah ada Naz ok..

  1. aku minat tgk cite cine woo… hehehe~ klu time xstudy dulu aku stay lambat pastu tgk kat tv1 ke 2 ke…. lawo ah amoi tu..

  2. awek aku tuh izzul..cuba ko bwk mouse ke gambar tu.Nnti kuarlah dialog dia..hehe.

  3. haha~ sori la terkacau awek ko. muke cam jande aku dulu. hmmm~ pelanduk 2 serupe kot….

    ps:tade p klua dialog…hak3~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: