alonganaz

Kedai Mamak Old Town Kopitiam

In Kehidupan on October 6, 2009 at 5:18 am

Kalau dulu waktu malam aku cukup suka melepak di kedai2 Mapley yang memang sudah menjadi trend di Malaysia sekarang ni.Kalau dari rumah aku di Kem TUDM KL tu..aku suka ke mapley yang terletak di area Pudu.Ada satu kedai yang menjadi spot kegemaran aku iaitu Restoran Fitri.

Dulu waktu form 5 disitulah port aku untuk melepak selepas habis waktu persekolahan.Antara aktiviti aku disitu ialah menghisap rokok..waktu tu zaman sekolah perokok dianggap stylo.Dan sehingga habis sekolah pun aku suka duduk disitu..mungkin kerana pekerja disitu sendiri yang baik dengan aku.Pernah sekali aku memiliki imaginasi mahu mengambil alih pengurusan kedai tu daripada pemiliknya.Haha.

Tapi sekarang dah berubah..aku jadi benci untuk lepak apatah lagi untuk makan disitu.Ini kerana terlampau ramai warga Myanmar melepak disitu membuatkan aku berasa seperti di pekan Yangon.Mereka ini membawa budaya yang kotor..tengah sedap aku menikmati roti telur..mereka meludah hadapan aku.Roti telur yang aku makan dah rasa lain disebabkan insiden tu.

Ada yang membawa anjing makan disitu walaupun itu restoran muslim..siap duduk atas kerusi.Sekali tu aku mengamuk nak baling kerusi kat Myanmar yang bawa anjing tu tapi pekerja situ cakap sabar kawan..lagipun diorang ramai.Takut kena GANYANG nanti..

Sekarang aku dah ada port baru iaitu Old Town Kopitiam..kalau tak di Hartamas..di Jalan Klang Lama.Lagi bersih dan sedap.Malah white coffee selalu menjadi santapan aku kalau disana.Eloklah..kalau aku terus melepak di restoran Fitri..takut bila imigresen datang buat pembersihan PATI..dengan aku sekali diangkutnya sebab ingat aku ni orang Myanmar.Heh..aku tak kencing meratalah..!!

Oldtown Kopitiam

  1. bro jg2 dgn kopitiam skang..kebanyakkan mknn adalah tidak halal..dan kebanyakkannya tidak suka berurusan dgn melayu mcm kita..klw da tau kopitiam owner cina, baik lepak tmpt lain k..

  2. ohh yer ker..? alrite..aku selidik dulu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: